0

سبد خرید

0
Subtotal: تومان
سبد خرید خالی است.

روز جهانیِ شیر مادر

اول آگوست هر سال بنام روز جهانی شیر مادر نامگذاری شده است

“آن ونمن” مدیر اجرایی یونیسف: هفته جهانی تغذیه با شیر مادر همچنین به ما فرصتی می دهد تا خانواده ها و مردم را از مزایای تغذیه زود هنگام و انحصاری با شیر مادر آگاه کنیم و یونیسف به حمایت، ترویج و پشتیبانی از تغذیه با شیر مادر متعهد است. اهمیت تغذیه با شیر مادر به لحاظ داشتن مواد پروتئینی و ویتامینی بسیار، بیش از سایر غذاها برای نوزادان توصیه شده است. پزشکان  می گویند کودکانی که در دوران نوزادی از شیر مادر تغذیه می شوند، از میزان هوش و توان جسمی بالاتری نسبت به سایر نوزادانی که از دیگر منابع غذایی تغذیه می کنند بر خوردارند. سال هاست که نقش اساسی تغذیه با شیر مادر در رشد و سلامت کودکان وهمچنین سلامت مادران شناخته شده است و به تنهائی درشش ماه اول تولد برای شیرخوار کافی است و در شش ماه دوم تولد انرژی لازم پنجاه درصد از شیر مادر و پنجاه درصد از تغذیه تکمیلی تامین میشود. آموزش به مادران هنر است که به مادران گفته شود همه مادران قادر به شیر دادن هستند و باید این باور به مادران تفهیم گردد از طرف دیگر حمایت جامعه از زنان و حمایت خانواده از مادران اهمیت ویژه دارد. نکته مهم دیگر آموزش کارکنان بیمارستان ها و مراکز بهداشتی درمانی  است که بتوانند پاسخ گوی مادران به گونه صحیح باشند چرا که در دو تا سه هفته اول تولد مهمترین زمان سوال برانگیز مادران خواهد بود. با عنایت به  هفته جهانی شیر مادر (7-1 آگوست)  که در کشور ما مصادف با 16-10 مرداد ماه می باشد و شعار جهانی سالِ 2020  سیاره ای سالم با حمایتِ از شیر مادر،  حمایت همه جانبه کلیه اقشار جامعه جهت ترویج تغذیه باشیر مادر وظیفه همگانی محسوب میگردد. تغذیه با شیر مادر یکی از نمونه های اصلی ارتباطات عمیق بین سلامت انسان و اکوسیستم طبیعت است. شیرمادر غذای طبیعی و تجدید پذیراست که ازلحاظ زیست محیطی ایمن و سبز است زیرا تولید و عرضه آن به مصرف کننده بدون آلودگی، بسته بندی یا تولید زباله است.

 

 > تاثیرات تغذیه ای شیر مادر

– شیر مادر یک غذای ایده ال و انتخابی ایمن برای سلامتی و رشد شیرخواران و کودکانتخت

– شیر مادر همه نیازهای تغذیه ای و ایمنی شیرخواران زیر شش ماه را تامین می کند

– عوامل ایمنی بخش شیرمادر بی نظیر است

– ترکیب شیر مادر برحسب سن و نیاز شیرخوار و همچنین از شروع تا پایان هر وعده تغذیه با شیر مادر، مابین دفعات مختلف شیردهی و نیز در طول روز تغییر می کند.

– شیر مادری که نوزادش قبل از 37 هفته بارداری به دنیا می آید حاوی پروتئین و چربی  بیشتر و میزان بالاتری مواد معدنی و عوامل ایمنی بخش بیشتری نسبت به شیر نوزاد رسیده است که برای تامین نیازهای نوزاد نارس مناسب تر است.

 

> پیامهای بهداشتی در خصوص شیر مادرsm

–   کودکانی که با شیر مادر تغذیه می شوند در دوران بلوغ از امنیت روانی بیشتری برخوردارند.

–   تغذیه با شیر مادر ، بهره هوشی کودکان را افزایش می دهد.

–   تغذیه با شیر مادر ، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی ودیابت در بزرگسالی را کاهش می دهد.

–   تغذیه با شیر مادر ، احتمال ابتلا به بیماریهای تنفس ، مننژیت و عفونت گوش میانی را کاهش می دهد.

–   تغذیه با شیر مادر ، موجب رشد شناختی ، اجتماعی و گفتاری بهتری در کودک می شود.

–   تغذیه با شیر مادر ، موجب تقویت رابطه عاطفی مادر و کودک می گردد.

–   تغذیه با شیر مادر ، احتمال ابتلای کودک به آلرژی را در آینده کاهش می دهد.

–   تغذیه با شیر مادر ، موجب خواب راحت و عمیق تری در شیر خواران می شود.

–   تغذیه با شیر مادر ، کاملا با نیازهای کودک هماهنگ است.

–   تغذیه با شیر مادر ، زمینه ساز سلامت و آرامش روانی خانواده است.

–   1000 روز اغازین زندگی هر فرد ( آغاز بارداری تا پایان 2 سالگی ) ، دوران طلایی زندگی و تکرار نشدنی است که بنیانگذار کیفیت زندگی تا پایان عمر است . دقت لازم و رسیدگی به کودکان در این سنین بسیار ضروری است

 

> خواص موجود در شیر مادر

* در اولین روز تولد، کلستروم colostrum که مایعی زرد رنگ و غنی از آنتی بادی است از سینه مادر خارج می شود. این مایع، سیستم ایمنی بدن نوزاد را تقویت کرده و از او در مقابل بیماری ها محافظت می کند.

*  هنگامی که نوزاد سینه مادر را مک می زند، در ابتدا، شیر آبکی و شیرین می باشد. بعد از مقداری مک زدن، شیر چرب تر و سفت می شود و احتیاجات نوزاد را برای رشد تامین می نماید.

*  شیر مادر بر اساس تغییرات آب و هوا تغییر می کند، مثلا در هوای گرم، نوزاد احتیاجی به آب ندارد، زیرا ترکیب شیر مادر تغییر می کند.

*  شیر مادر دارای مواد مغذی، آنتی بادی، هورمون،آنتی اکسیدان و دیگر موادی است که نوزاد به آن احتیاج دارد.

*  شیر مادر از مواد مغذی موجود در خون و ذخیره غذایی بدن مادر تامین می شود.

* یک مادر سالم روزانه 644 تا ۷۵۶گرم شیر تولید می کند. برای تولید این مقدار شیر، 500 کالری انرژی لازم است.

*  شیر مادر دارای 330 میلی گرم کلسیم در هر لیتر است.

 

> تفاوت شیرمادر با شیر خشک

* نوزاد، پروتئین و چربی شیر مادر را بهتر از شیر خشک هضم می کند.

* ترکیبات شیر خشک تا اندازه ای شبیه ترکیبات شیر مادر است، اما مقدار مواد مغذی آن برای همه نوزادان یکسان است. در حالی که شیر هر مادری متناسب با نوزاد خودش است.

* در نوزادانی که با شیشه شیر تغذیه می شوند، اسهال 3 تا 4 بار بیشتر رخ می دهد.

* تحقیقاتی که به تازگی انجام شده است، نشان می دهد کودکانی که از شیر مادر استفاده می کنند، در دوران کودکی دچار اضافه وزن نمی شوند. در حالی که نوزاد شیر خشک خوار در کودکی 20 تا 30 درصد احتمال اضافه وزن خواهد داشت.

* نوزادانی که در 3 ماه اول زندگی از شیر مادر استفاده می کنند، 34 درصد کمتر از نوزادان شیر خشک خوار احتمال ابتلا به دیابت وابسته به انسولین را خواهند داشت.

* نوزادان شیرمادر خوار نسبت به نوزادان شیرخشک خوار، در بزرگسالی کمتر دچار پرفشاری خون و بیماری های قلبی می شوند.

* نوزاد وقتی خسته شد، می تواند دیگر سینه مادر را مک نزند و مدتی صبر کند و بعد شروع به مک زدن کند، اما در تغذیه با شیشه شیر این امر ممکن نیست.

 

 

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *